Toestemming bij gebruik van Google audio transcriptie

Waarom maken wij gebruik van Google audio transcriptie?

Het herkennen van spraak is complex. Google heeft afgelopen jaren goede spraakherkenning ontwikkelt voor meerdere talen en is veilig te gebruiken. Tinybots maakt daarom gebruik van de spraakherkenning software van Google. Door middel van deze software kan Tessa:
  1. Verschillende woorden / zinnen herkennen
  2. Meerdere talen begrijpen
De software stelt Tinybots in staat om accuraat spraak te herkennen en daarmee nieuwe functies voor Tessa te ontwikkelen. Hierdoor dragen wij bij aan het doel om Tessa inzetbaar te maken voor nog meer zorgvragen.

Wanneer gebruiken wij Google audio transcriptie?

Voordat Tinybots data verstuurd naar Google is toestemming vanuit de appgebruiker vereist. Staat de toestemming uit dan zal het niet mogelijk zijn om de desbetreffende functies te gebruiken.  Daarnaast maakt Tinybots alleen gebruik van Google audio transcriptie in de volgende situaties, en alleen wanneer er een antwoord wordt verwacht van eindgebruiker:
  1. Bij gebruik van Standaard Spraak interacties.
  2. Bij het inplannen van scripts in het Nederlands, waarin de antwoordopties van vragen anders zijn dan 'ja' en 'nee'. Voor meer informatie klik hier.
  3. Bij het inplannen van scripts met vragen in talen anders dan het Nederlands.

Afspraken over data gebruik

Google verwerkt in opdracht van Tinybots de data alleen voor spraakherkenning. Deze data wordt door Google niet bewaard of gedeeld met derden.

Tinybots slaat alleen het herkende commando op dat in de vraag of spraak interactie gedefinieerd is. Geen audio of gehele transcripties worden opgeslagen.

Hoe zet ik de toestemming aan/uit?

De 'Primaire App user' kan via de Tessa app de toestemming aan- en uitzetten. Als u de toestemming wilt wijzigen en u heeft niet die permissie, neem dan contact op met de 'Primaire App user' van uw Tessa. Het wijzigen van de toestemming gaat als volgt:
  1. Klik in de Tessa app rechtsboven op het menu.
  2. Klik op 'Robot instellingen'
  3. In de robot instellingen vindt u onderaan de pagina bij 'Toestemming' de optie 'Google audio transcriptie'
Let op:  Had u de spraak interacties al vóór 2023-05-03 aan staan? Dan is door het aanzetten van spraak interacties de toestemming al gegeven.  Schakel de toestemming uit in de robot instellingen als u deze niet meer wilt gebruiken
.

Ik wil de toestemming niet geven / de eindgebruiker wilt de toestemming niet geven, wat nu?

De basis functionaliteiten van Tessa o.a., het stellen van ja/nee vragen, geven van een herinnering of muziek afspelen, werkt zonder Google audio transcriptie. Tessa is daardoor nog steeds effectief inzetbaar ook als u geen toestemming geeft.