Hoe kan ik gebruik maken van de feature 'Spraak interacties' ?

Hoe kan ik gebruik maken van de feature 'Spraak interacties' ?

Tessa kan starten met een vraag of instructie voor de gebruiker. Maar het kan ook andersom! Met de feature ‘spraak interacties’ kan je als App-user de Tessa instellen om te reageren op vragen of commando’s van de gebruiker (cliënt). Zo kan Tessa daarop reageren, instructies geven wanneer dat gewenst is, of op veel herhalende vragen het gewenste antwoord geven, maar ook een verhaaltje vertellen of aangeven hoe laat het is.


Voor een uitgebreide toelichting op spraak interacties is er een instructie video beschikbaar op onze trainingscenter website.

Met de volgende stappen kunt u direct aan de slag!

1. Zet de ‘spraak interactie’ feature aan in de Robot instellingen.


Let op: deze feature is een ‘advanced’ feature die niet standaard aan staat. Deze moet je dus zelf actief aanzetten.

Mocht u dit niet terug zien in de Robot instellingen, dan moet u nog uw Tessa updaten met de laatste software. (Zie artikel: hoe update ik mijn Tessa?

2. U kunt al voor ingestelde ‘spraak interacties’ gelijk testen bij de Tessa.

Voor ingestelde 'spraak interacties' noemen we in de Tessa App ook wel de zogenaamde 'Standaard spraak interacties'. Een voorbeeld van 'Standaard spraak interactie' is:
Hey Tessa,..(wacht totdat Tessa *Bleep zegt) en spreek vervolgens het commando uit "hoe laat is het?"

3. Wilt u uw eigen spraak interacties instellen?

 1. Ga vervolgens naar het begin scherm, en druk op groene plusje op ‘Spraak interacties’.


 2. Hier kunt u ook de Standaard spraak interacties terugvinden (leuk om nog een aantal te testen), maar u kunt ook zelf tot 5 eigen spraak interacties instellen voor de gebruiker.

 3. Kies 'nieuwe spraak interactie' toevoegen.

 4. Dan komt u in een scherm waar u de uw eigen persoonlijke spraak interactie kan instellen.
  Voeg een titel toe en stel de commando(s) in waar Tessa naar moet luisteren en herkennen.
  Voor elke spraak interactie kunt u tot 5 commando’s instellen.

 5. Selecteer een script (de tekst of het gesprek wat Tessa dan uitspreekt).

 6. U kunt gelijk de eigen ingestelde spraak interacties testen wanneer u op 'Opslaan' hebt gedrukt.

 7. Zeg altijd eerst ‘Hey Tessa’, en na de *Beep* pas het gewenste commando.

Maak een commando niet te lang. Gebruik een commando die de gebruiker van nature gewend is. Voeg commando's voor dezelfde spraak interactie toe met beperkte variatie maar wel op elkaar lijken. 


FAQ's 

Luistert Tessa altijd? Hoe gaan jullie om met de Privacy van de gebruiker? 

Tessa luistert als er Hey Tessa wordt gezegd, dan gaat ze in 'luister modus' en probeert ‘commando's’ te herkennen. Ze herkent alleen wat er is ingesteld door de App-gebruiker voor desbetreffende Tessa. Wanneer ze het commando heeft herkend (of juist niet heeft herkend) dan verwijdert ze direct weer de tijdelijke geluidsopname. 

Er wordt geen geluidsopname opgeslagen. Tessa telt alleen hoe vaak ze iets heeft herkend. 

 

Verbruikt Tessa veel data voor spraak interacties?  

Om spraak interacties te laten werken moet Tessa verbonden zijn met het internet. Als dat niet het geval is of de verbinding is instabiel, dan zegt Tessa "Ik ben niet verbonden met het internet". Per spraak interactie verbruikt Tessa maximaal 320kb.  

 

Is de feature ‘Spraak interacties’ gratis te gebruiken? 

In de Bèta periode is het gebruik gratis. De Bèta-periode is een test periode van minimaal 1 maand. Het kan zijn dat er later aanpassingen vanuit Tinybots gemaakt worden. Daar zullen we u altijd van tevoren van op de hoogte stellen en toestemming voor vragen. 

 

Wat wordt bedoeld met de "luister modus"? 

Zodra u roept "Hey Tessa" volgt Tessa met een "*Bleep" en ziet u een "?" In de ogen. Tessa staat nu in de 'luister modus' en dat duurt maximaal 10 seconden. Tijdens deze 'luister modus' periode kunt u het commando geven waarop u wilt dat Tessa reageert. Zodra Tessa het commando herkent zal ze het gewenste script uitvoeren. De 'luister modus' sluit af als Tessa een tweede *Bleep laat horen. 

 

Komen er nog verbeteringen? 

Ja zeker, wij gaan de spraakherkenning nog beter afstemmen op de doelgroep en werken aan meer mogelijkheden van de feature. Wij waarderen daarom ook uw ervaring enorm. Stuur vooral uw feedback naar emailadres feedback@tinybots.nl  

 

Kan ik ook Default spraak interacties (tijdelijk) uitzetten? 

Ja zeker! Dat doet u door naar het lijstje te gaan van spraak interacties, en de slider aan te passen. 

U kunt ook voor kiezen om alle spraak interacties in 1 keer uit te schakelen. Dat kunt u doen in Robot instellingen door de feature ‘Spraak interacties’ uit te zetten. Op een later tijdstip kunt u 'Spraak interacties' weer aanzetten met behoudt van eigen spraakinteracties. 

 

Wat gebeurt er als Tessa al bezig is met een ingepland script, maar de gebruiker vraagt iets anders met spraak interactie? 

Tessa zal (als ze Hey Tessa goed heeft gehoord) in luister mode gaan, en naar een commando luisteren. Als ze een commando heeft gehoord, dan zal ze eerst daarop reageren, en vervolgens weer verder gaan met het ingeplande script. 

 

Wat als ik dezelfde commando invoert bij verschillende spraak interacties? 

In de app, zal wanneer u nogmaals een bestaande commando invoert, u een waarschuwing krijgen. U kunt dan besluiten om dat aan te passen.  
Want het is natuurlijk verwarrend als Tessa een commando hoort die in twee totaal verschillende eigen spraak interacties voorkomt. Zij weet nu (nog) niet welke 'spraak interactie' ermee bedoeld wordt. 

Uitzondering: wanneer u eenzelfde commando gebruikt als een Default spraak interactie, dan zal uw eigen ingestelde spraak interactie voorrang krijgen.

  • Related Articles

  • Wat zijn de standaard spraak interacties?

   De standaard spraak interacties zijn vooraf ingestelde spraak interacties. Deze spraak interacties zijn erg gevarieerd, van het vragen van de tijd met het commando: "Hey Tessa. Hoe laat is het?" tot Tessa een complimentje geven met het commando: "Hey ...
  • Hoe maak ik gebruik van ‘Generieke scripts’?

   Het gebruik van 'Generieke scripts' is relatief eenvoudig. Dat werkt op dezelfde manier als wanneer u een ‘Nieuwe script’ aanmaakt, alleen nu is de script al helemaal voor u uitgewerkt. Vanaf mei 2023 zijn de 'Generieke scripts' voor u vernieuwd. In ...
  • Hoe kan ik Tessa de dag van de week of een datum laten uitspreken?

   Met Script Variabelen kunt u als zorgmedewerker meer diepgang en waarde toevoegen aan scripts en spraakinteracties. Hierdoor is het mogelijk om betere ondersteuning te bieden op meerdere zorgvragen. Ook generieke scripts maken nu slim gebruik van ...
  • Toestemming bij gebruik van Google audio transcriptie

   Waarom maken wij gebruik van Google audio transcriptie? Het herkennen van spraak is complex. Google heeft afgelopen jaren goede spraakherkenning ontwikkelt voor meerdere talen en is veilig te gebruiken. Tinybots maakt daarom gebruik van de ...
  • Hoe maak ik een nieuw Script?

   Wij laten u hier stapsgewijs zien hoe u een nieuwe script aanmaakt: Klik op de groene “+” knop‘ en selecteer Script inplannen’. Klik dan op de groene “+nieuw script”. Klik met de muis in het witte vlak met de tekst “Op het ingeplande tijdstip:” Klik ...