Hoe maak ik een script met Adapta Rapport?

Dit artikel is alleen voor onze pilot klanten die een integratie met ADAPTA hebben. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor Tessa-ADAPTA integraties, contact ons support team.

Hoe maak ik een script met ADAPTA rapport?

Indien uw organisatie gebruik maakt van onze ADAPTA integratie, is het mogelijk een rapport een alarmerende reactie op een vraag van Tessa van uw client naar de Hello Buurt-app te rapporteren.

Een script met rapport kan op 2 manieren worden gemaakt:
1. Een standaard script gebruiken uit onze ADAPTA - Signalen voorbeeld map
2. Zelf een script met ADAPTA rapport bouwen (advanced)

Een standaard script gebruiken uit de ADAPTA - signalen voorbeeld map

Stap 1: Selecteer een script uit de map ADAPTA - signalen.

Voor de meestvoorkomende zorgvragen kunt u een standaard script als basis gebruiken om eenvoudig een nieuw script in te stellen. Klik in het hoofdscherm op het plusje -> script inplannen -> map ADAPTA - signalen voor een overzicht van alle standaard scripts met ADAPTA signalen ingebouwd.
Er zijn scripts beschikbaar in de categorie "BEZOEK & ACTIVITEITEN", "ETEN & DRINKEN", "PERSOONLIJKE VERZORGING", "GEZONDHEID" en "OVERIG.

[Video: Stap 1: Selecteer een standaard script uit de map ADAPTA - signalen]

Stap 2: Een standaard script bewerken
Selecteer het script naar keuze en klik op 'volgende' om het scripts eerst te bekijken en naar wens aan te passen. In het voorbeeld hieronder bewerken we het script "Medicatie - hello" en voegen een tekst toe waar de medicijnen liggen.

[Video: Stap 2: Hoe bewerk ik een ADAPTA - signals script]

Stap 3: Het ADAPTA rapport controleren (optioneel)
U kunt indien gewenst ook het bijbehorende ADAPTA rapport bekijken. Scroll verder naar beneden om het ADAPTA rapport te bekijken. Hieronder zie je in het filmpje dat Tessa in dit script vraagt of het gelukt is om de medicijnen te nemen. Tessa kan hierbij verschillende negatieve antwoorden herkennen, zoals 'nee' en 'niet gedaan'. Ook zal Tessa vragen om de reden en hier een rapport van sturen naar de Hello Buurt-app.
Het ADAPTA rapport voor medicijn gebruik krijgt standaard een hoge urgentie als de client aangeeft geen medicijnen te hebben genomen en laag voor overige zorgvragen. Zo ontvangt u alleen belangrijke meldingen in uw Hello Buurt-app. Het is wel mogelijk om de urgentie aan te passen via het dropdown menu, mocht dit gewenst zijn.

[Video: De instellingen van het ADAPTA-rapport bekijken]

Stap 4: Het script opslaan en inplannen
Sla het script op de robot door op "volgende" te klikken onderin het scherm. Daarna kunt u het script inplannen op de gewenste tijd. Klik onderaan het scherm op  "volgende" en daarna op "inplannen". Selecteer de gewenste dag, tijd en indien gewenst herhaling.

Uw ingeplande script verschijnt dan in het weekoverzicht.

Om gebruik te maken van de standaard ADAPTA - signalen scripts dient google audio transcriptie in de settings aan te staan. De primary-user van de Tessa kan deze settings aan en uitzetten via de robot instellingen in het hamburger menu van de Tessa-app.

2. Zelf een script met ADAPTA rapport bouwen (advanced)

U kunt ook zelf een script schrijven met custom antwoorden en rapport. Ga hiervoor in het hoofdscherm naar "nieuw script". U kunt nu een script opbouwen met verschillende onderdelen, om Tessa iets te laten zeggen, vragen of een rapport naar adapta te laten sturen. Wij adviseren echter om de standaard scripts uit onze ADAPTA - signals library te gebruiken en aan te passen, omdat dit veel tijd scheelt bij het instellen.

In het volgende voorbeeld bouwen we een script met behulp van een vraag en een rapport. We vragen de client of hij/zij al ontbeten heeft. Bij een simpele "nee" sturen we een rapport met normale prioriteit naar de Hello buurtapp.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het instellen van scripts of heeft u een andere vraag over onze Tessa-app? In ons helpcentrum vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen: