Het verwijderen van een app-user account kan heel gemakkelijk vanuit de (web) app. Open hiervoor
de app en klik rechtsboven op het hamburger menu. Vervolgens klikt u op de optie
'Gebruikersbeheer'. Klik in dit het geopende scherm op '
Gebruikersprofiel'. In het gebruikersprofiel kan u persoonlijke account instellingen wijzigen en uw account verwijderen. Indien u voor de laatste optie kiest dient u onderaan de pagina op de tekst 'App user account verwijderen'.
Kan ik altijd mijn app-user account verwijderen?
Het verwijderen van een app-user account is niet in alle gevallen meteen mogelijk. Een voorwaarde om uw account te kunnen verwijderen is dat u niet de Primary app-user mag zijn van een (of meerdere) Tessa('s). Bent u Primary app-user maar u wilt toch uw account verwijderen? Dat kan, daarvoor dient u een van de twee opties te kiezen:
- Optie 1) Draag de Primary status over aan een andere app gebruiker. U wordt hierdoor automatisch een Regular app-user.
- Optie 2) Verwijder alle data van Tessa met een reset. Let op: Deze handeling is niet wenselijk bij aan Tessa die actief in gebruik is, kies in dit geval altijd voor optie 1.
Wanneer u de Primary app-user bent van meerdere Tessa's dient u optie 1 of 2 te herhalen.
Hoe kan ik mijn account verwijderen als ik niet aan een Tessa gekoppeld ben?
Wanneer u inlogt in de Tessa app en er geen Tessa aan uw account gekoppeld is kan u via het koppelscherm ook de 'Gebruikersprofiel' pagina bereiken. Wanneer u de pagina met titel 'Koppel Tessa aan uw account'
bereikt kan u onderaan de pagina klikken op 'Account gegevens wijzigen of account verwijderen'. Vervolgens kan u onderaan op 'App user account verwijderen' klikken.
Mijn account is verwijderd maar ik weet hier niks van
Tessa.Care verwijdert automatisch accounts van inactieve gebruikers. Voor regular app-users zal na een jaar van inactiviteit het account verwijdert worden. Het verwijderen van primary app-users vindt pas plaatst nadat deze ontkoppeld is van alle Tessa's waar de gebruiker Primary-user is. Indien een Tessa 1 jaar niet online komt zullen de gegevens verwijdert worden.
Tessa.Care zal u altijd via e-mail informeren voordat uw account of de gegevens van een gekoppelde Tessa verwijdert wordt. U heeft dan 3 maanden de mogelijkheid om het verwijderproces te stoppen.