Hoe installeer ik Tessa (oude versie)

Je moet Tessa eerst installeren voordat je berichtjes kan inplannen. Dit doet je door de volgende 4 stappen te doorlopen. Tessa geeft in haar ogen weer bij welke stap je bent.

Je kunt ook de volledige handleiding van Tessa downloaden waarin al deze stappen staan beschreven. Of bekijk onze Installatie video instructie

Stap 1 - Verbind je smartphone, tablet of laptop met Tessa

Sluit éérst de adapter aan op Tessa. Steek daarna de stekker in het stopcontact. Verbind daarna je smartphone, tablet of laptop met Tessa.

• Kijk op je apparaat tussen de beschikbare wifi-netwerken
  • Selecteer Tessa_XXXX uit de lijst met netwerken
  • XXXX staat voor de unieke code van uw Tessa en vind je onderop Tessa
  • Tessa geeft aan wanneer je apparaat verbinding heeft met Tessa

Stap 2 - Verbind Tessa met je wifi

Je hebt nu verbinding met Tessa. Nu ga je je wifi-gegevens aan Tessa vertellen zodat ze met het internet kan verbinden

• Selecteer je eigen wifi en geef je wifi wachtwoord op
  • Controleer je wachtwoord en netwerknaam. Deze zijn hoofdlettergevoelig!
  • Tessa gaat nu proberen te verbinden met het internet

Stap 3 - Updates downloaden en installeren

Zodra Tessa aan het internet is verbonden, zal ze automatisch de laatste updates downloaden en installeren

• Tessa geeft zelf aan hoe lang het nog duurt en wanneer ze klaar is met updaten
  • Let op! Trek nooit de stekker eruit tijdens het updaten!
  • Na het installeren van de laatste updates zal Tessa opnieuw opstarten

Stap 4- Account aanmaken en Tessa koppelen

Tessa is in te stellen via de bijbehorende app. Hiervoor heb je eerst een account nodig zodat je kunt inloggen.

• Klik op Ik heb nog geen account en vul je gegevens in om een account aan te maken
  • Vul Tessa’s code in om haar aan je account te koppelen. Deze code vind je aan de onderkant van Tessa
  • Tessa is nu klaar voor gebruik. Druk op de groene plus knop in de webapp om je eerste script in te plannen