Eerste gebruik Tessa app

Eerste gebruik Tessa app

Welkom, leuk dat je aan de slag gaat met Tessa!

Op deze pagina vind je informatie om een makkelijke en vooral ook goede start te maken met de inzet van Tessa. Je bevindt je op ons online Helpcenter. Hier vind je onder andere informatie over nieuwe functies van de app, installatie/verbinding en veel gestelde vragen.

Instructievideo Tessa app

In deze video worden de basis functionaliteiten van de app uitgelegd aan de hand van beeldmateriaal gecombineerd met spraak.


Tiny Tips
Wij begrijpen dat het eerste gebruik van Tessa wat lastig kan zijn, daarom geven we graag enkele tips om ervoor te zorgen dat dit goed verloopt. Daarnaast hopen wij dat voor jou de inzet van Tessa ook leuk wordt!
 1. Direct beluisteren - Heb je een script geschreven en wil je dit beluisteren voor het versturen of opslaan? Druk dan op de zwarte Play button en hoor jouw tekst direct op het apparaat waar je de Tessa app open hebt staan.
 2. Variatie in zinnen - Gebruik een komma in een zin, dan ziet Tessa dit als een pauzemoment. Als je een uitroepteken achter een woord/zin zet, zal Tessa het net iets anders en vrolijker uitspreken dan normaal.
 3. Talen - Tessa spreekt meerdere talen waaronder: Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Noors en Standaard Chinees (Mandarijn). Daarnaast kan de Tessa app nu naast het Nederlands ook in het Engels worden weergegeven. Het invoeren van tekst via de Tessa app moet wel in de gekozen taal (bijvoorbeeld voor Chinees houdt dit in in Chinese tekens) 
 4. Direct uitspreken - Dit is een handige functie om snel en eenmalig een bericht direct te versturen naar je cliƫnt en/of familielid. Tessa zal het bericht namelijk meteen uitspreken na verzending. Dit kan erg handig zijn als je spontaan op bezoek wilt gaan.
 5. Inspiratiekaarten - Wist je dat wij ook inspiratiekaarten hebben dat kan helpen bij de inzet van Tessa? Klik hier voor meer inspiratie.
 6. Personalisering -  Wist je dat je niet alleen het volume van Tessa kunt aanpassen maar ook de spraaksnelheid? Zo stem je Tessa nog persoonlijker af op de gebruiker. Of je kunt Tessa ook een andere outfit geven!
 7. Generieke scripts - Om te helpen bij het maken van eigen scripts, hebben wij een aantal voorbeelden bedacht. Deze zijn terug te vinden onder 'scripts' -> 'Tinybots generieke scripts'. Je kunt deze scripts gemakkelijk overnemen of aanpassen. 
Let op: Sommige scripts hebben invulblokken die verplicht zijn voordat het script wordt ingepland. Herkenbaar aan de melding [dient nog ingevuld te worden].


Handige helpcenter artikelen
 1. Installeer de Tessa app op je mobiele telefoon, deze staat dan tussen jouw overige applicaties.

 2. Hoe zet ik 2-factor authenticatie aan. Beveilig jouw account zodat alleen jij toegang hebt.

 3. Het toevoegen van meerdere gebruikers (zorgmedewerkers / mantelzorgers) aan een Tessa.

 4. Gebruik van spraak interacties. Met deze functie kan de gebruiker zelf vragen stellen aan Tessa.

 5. Vragen met antwoordopties anders dan ja/nee.  Laat Tessa de gebruiker vragen stellen met specifieke antwoordopties.


Wij wensen je veel succes en vooral veel plezier met de inzet van Tessa!


Heb je nog onderwerpen gemist in deze uitleg? Laat het ons weten via feedback@tinybots.nl
  • Related Articles

  • Wat verstaan we onder Tessa Owner?

   De Tessa Owner is de persoon binnen de zorgorganisatie die verantwoordelijkheid draagt over het beheer en de toekenning van Tessa zorgrobots aan cliënten of afdelingen/locaties die daarvoor in aanmerking komen. De Tessa Owner is geautoriseerd om in ...
  • Kan ik meerdere App-users koppelen aan 1 Tessa?

   Ja, met de Tessa App v2.14.39 of hoger is het mogelijk om tot maximaal 5 App-users te koppelen aan dezelfde Tessa. Zo kan bijvoorbeeld het zorgteam, de zorgverlener, de eindgebruiker en eventueel mantelzorger(s) met zijn/haar persoonlijke App-user ...
  • Hoe kan ik als Tessa Owner app-user accounts beheren?

   Wat kan u als Tessa Owner met gebruikersbeheer? Met deze functie kan de Tessa Owner voor Tessa's binnen zijn/haar organisatie de app-users beheren. De Tessa Owner kan: Een e-mail uitnodiging sturen om toegang te krijgen tot een Tessa. Een reguliere ...
  • Hoe installeer ik Tessa?

   Om Tessa klaar te maken voor gebruik moeten er twee dingen ingesteld worden: [ 1 ] Tessa aan het internet verbinden [ 2 ] App-user (gebruikers) account aanmaken en Tessa koppelen We leggen in dit artikel uit hoe je deze stappen doorloopt. Tessa geeft ...
  • Hoe installeer ik de Tessa App op mijn mobiel? (Apple, Android)

   De Tessa App is beschikbaar als PWA (Progressive Web Application). Dat is eigenlijk een web applicatie dat verpakt wordt als een mobiele app. Het heeft de voordelen van een webpagina én native app. Het start sneller op en kan snel ge-update worden. ...