Hoe installeer ik de Tessa App op mijn mobiel? (Apple, Android)

Hoe installeer ik de Tessa App op mijn mobiel? (Apple, Android)

De Tessa App is beschikbaar als PWA (Progressive Web Application). Dat is eigenlijk een web applicatie dat verpakt wordt als een mobiele app. Het heeft de voordelen van een webpagina én native app. Het start sneller op en kan snel ge-update worden.

Hoe zet ik de Tessa App op mijn Android mobiel?

• Ga vanaf uw mobiel met uw internet browser naar my.tinybots.io
  • Er verschijnt onderaan een pop-up met de vraag of u de Tessa-app wilt installeren op uw mobiel. "Add Tessa App to Home screen"
  • Als u op de pop-up drukt vraagt de applicatie aan u of u dit goedkeurt.
  • Druk op "Add", dan wordt dit uitgevoerd.
  • Daarna zal een icoon voor de Tessa-app op het startscherm van uw mobiel verschijnen.
  • Het Tessa-app icoon staat nu op het startscherm van het toestel.

Ps. We raden u aan om Google Chrome Browser te gebruiken op uw mobiel en deze te updaten als het icoon niet direct verschijnt.

Mocht de pop-up niet automatisch verschijnen. Dan kunt u de Tessa-app ook handmatig toevoegen, als volgt:

• Door vanuit uw internet browser op uw mobiel (Google Chrome) het menu te openen.
  • Daar op “Add to Home screen” te drukken.
  • Daarna zal een icoon voor de Tessa-app op het beginscherm van uw mobiel verschijnen.

Hoe zet ik de Tessa App op mijn iPhone?

Op de iPhone krijgt u niet automatisch een pop-up. Maar de stappen zijn net zo eenvoudig (zie filmpje voor instructie). Chrome op iOS ondersteund geen PWA's. Daarom is deze instructie alleen geldig voor gebruik van Safari op uw iPhone.

• Ga vanaf uw mobiel met uw internet browser (Safari) naar my.tinybots.io
  • Klik onderaan op het icoon.
  • Selecteer “Zet op beginscherm
  • Bevestig deze actie door rechtsboven op “Voeg toe” te drukken.
  • Daarna zal een icoon voor de Tessa-app op het beginscherm van uw mobiel verschijnen.