Wordt Tessa vergoed?

Financieringsmogelijkheden voor de inzet van Tessa - vergoeding Tessa

Ben je een zorgverlener? Tessa wordt vergoed via de zorgaanbieder. In de wijkverpleging is dit al standaard. Hoe Tessa wordt vergoed hangt af van de financieringsstroom, je kan hieronder de voornaamste stromen vinden. Heb je nog vragen? Neem hier contact op met Tinybots om jou situatie te bespreken en voor meer informatie.

Wil je een Tessa inzetten als mantelzorger of particulier? Tessa wordt alleen ingezet via zorgaanbieders. Wil je Tessa inzetten? Vraag je betrokken zorgaanbieder.

Wijkverpleging (ZVW of WLZ-MPT)

Tessa wordt vergoed in de thuiszorg door de verzekeraar of zorgkantoor.

Een zorgaanbieder kan voor de inzet van Tessa vergoeding krijgen van de verzekeraar of het zorgkantoor. Dit werkt via de prestatiecode thuiszorgtechnologie. Het moet gaan om een inzet vanuit de wijkverpleging als onderdeel van het zorgplan. Zorgverzekeraars Nederland hebben een positieve waardebepaling gedaan op Tessa en de meeste verzekeraars en zorgkantoren vergoeden Tessa ook structureel. Heb je hier vragen over? Neem contact op met team Tinybots.

Intramurale zorg

Binnen de intramurale zorg in de WLZ is de bekostiging meestal een vast bedrag per cliƫnt. Dit betekent dat de zorgaanbieder kan bepalen hoe dit budget wordt besteed en hier ook de Tessa van kan bekostigen.

Ambulante zorg, in de VG, RIBW of GGZ - WLZ

Als de zorgaanbieder Tessa inzet als onderdeel van het zorgplan dan kan de zorgaanbieder vergoeding aanvragen bij het zorgkantoor (WLZ) voor de inzet van Tessa. Dit werkt via de prestatie code thuiszorgtechnologie. Het moet gaan om een inzet als onderdeel van het zorgplan.

Welzijn (WMO)

Wij kennen geen voorbeelden dat de inzet van Tessa wordt vergoed in de WMO.

Particulier

Op dit moment is Tessa niet beschikbaar voor aanschaf als particulier maar kan je je zorgaanbieder vragen om een Tessa in te zetten.