Wat is het stroomverbruik van Tessa?

Tessa helpt mensen om zelfstandiger te blijven leven en Tessa kan bijdragen om de zorg te verduurzamen. Tessa staat daarvoor bij iemand thuis en is aangesloten op het stroomnet.  In dat kader begrijpen wij heel goed dat mensen zich afvragen hoeveel stroom verbruikt Tessa en wat kost dat?

Tessa verbruikt per dag minder stroom dan een lamp 5 uur aanzetten. Als je dat uitdrukt in kosten betekent dit dat het stroom verbruik van Tessa tussen de 3 en 4 euro per maand is.

In onderstaande tabel geven we u rekenvoorbeelden om een inschatting te maken van de kosten. Deze waarde is gebaseerd op het maximaal vermogen van de adapter van Tessa (306 watt per dag), maar zal in de praktijk nog lager uitvallen.

Omschrijving
 Prijs per kWh
 [Euro]
 Kosten per dag
 [Euro]
 Kosten per dag [Euro]
 incl. energiebelasting en BTW*
 Energieplatfond NL op 1-1-2023
 Bron: Rijksoverheid
 Gemiddeld stroomprijs Sept'22
 Bron: CBS
*8 procent energiebelasting en 9 procent btw (2022)