Hoe werkt de 'Ga naar' functie? (Go to)

Hoe werkt de 'Ga naar' functie? (Go to)

Bij het maken van een script bepaal je in welke volgorde Tessa iets “zegt”, “vraagt” of even “wacht”.

Met de nieuwe functionaliteit “ga naar”-block: wordt het maken van scripts nog eenvoudiger, want met de “ga naar” kan je binnen een script verwijzen naar een specifieke stap in het script om daar verder te gaan.

Dit kan je inzetten in de volgende situatie:
  1. Na een vraag wil je als gebruiker bij een specifieke antwoord opnieuw de vraag laten stellen, na een bepaalde wachttijd. (zie voorbeeld 1).
  2. Binnen een script zijn er veel opeenvolgende stappen die allemaal herhalingen zijn van elkaar. Dit kan het geval zijn bij lichamelijke oefeningen zoals strekken van benen of armen (zie voorbeeld 2). 
Je kan ook instellen hoe vaak deze “ga naar” block mag verwijzen naar de ingestelde specifieke stap. Standaard staat deze ingesteld op 1 keer, dat betekent dat als Tessa binnen de script bij het “ga naar” block is aangekomen, zal het voor de eerste keer terug gaan naar de ingestelde specifieke stap. Als Tessa voor de tweede keer bij het “ga naar” block in de script is aangekomen, zal het niet meer doorverwezen worden (dat is immers al 1 keer gebeurt), maar verder gaan met de volgende stap direct na het “ga naar” block.

Voorbeeld 1: Ondersteuning bij medicatie

Stel je wilt de gebruiker (cliënt) herinneren aan zijn/haar medicatie. Je laat Tessa vragen of medicatie al is ingenomen. Bij "Ja" hoeft Tessa de gebruiker (cliënt) niet aan te sporen om medicatie te nemen, maar bij "Nee" zou Tessa wel moeten aansporen om medicatie in te nemen. En wanneer de gebruiker (cliënt) geen reactie gaf aan Tessa omdat hij/zij Tessa niet (goed) had gehoord, zal Tessa nogmaals de vraag herhalen.

Door Tessa te instrueren “ga naar” stap 2 als het antwoord “nee” is, maar voordat je dat doet “wacht” een minuut, dan kan deze herhaling leiden tot wenselijk gedrag. 

Hieronder zie je hoe met de nieuwe “Ga Naar” functie deze script een stuk eenvoudiger is geworden om in te stellen.



Voorbeeld 2: Verbale begeleiding bij oefeningen

In dit voorbeeld geeft Tessa verbale begeleiding bij het uitvoeren van oefeningen door de gebruiker (cliënt). De oefening begint als Tessa “zegt” Breng de armen in rustig tempo voorwaarts en daarna achterwaarts. Ga hiermee door totdat ik stop zeg. Na 30 seconden zegt Tessa om te stoppen en even 6 seconden uit te rusten. Dan herhaalt Tessa vier keer de opdracht via de “Ga naar” functie. Tessa rond het vervolgens netjes af. 

 

Bij het inplannen van een script dient u er rekening mee te houden dat zolang de script nog loopt Tessa geen andere scripts zal kunnen uitvoeren. In dat geval zullen tussentijdse scripts iets later dan gepland beginnen.


    • Related Articles

    • Hoe kan ik gebruik maken van de feature 'Spraak interacties' ?

      Tessa kan starten met een vraag of instructie voor de gebruiker. Maar het kan ook andersom! Met de feature ‘spraak interacties’ kan je als App-user de Tessa instellen om te reageren op vragen of commando’s van de gebruiker (cliënt). Zo kan Tessa ...
    • Hoe kan ik Tessa de dag van de week of een datum laten uitspreken?

      Met Script Variabelen kunt u als zorgmedewerker meer diepgang en waarde toevoegen aan scripts en spraakinteracties. Hierdoor is het mogelijk om betere ondersteuning te bieden op meerdere zorgvragen. Ook generieke scripts maken nu slim gebruik van ...
    • Wat zijn de standaard spraak interacties?

      De standaard spraak interacties zijn vooraf ingestelde spraak interacties. Deze spraak interacties zijn erg gevarieerd, van het vragen van de tijd met het commando: "Hey Tessa. Hoe laat is het?" tot Tessa een complimentje geven met het commando: "Hey ...
    • Hoe installeer ik de Tessa App op mijn mobiel? (Apple, Android)

      De Tessa App is beschikbaar als PWA (Progressive Web Application). Dat is eigenlijk een web applicatie dat verpakt wordt als een mobiele app. Het heeft de voordelen van een webpagina én native app. Het start sneller op en kan snel ge-update worden. ...
    • Hoe zorg je ervoor dat je de laatste Tessa App versie gebruikt?

      Zodra er nieuwe functies of verbeteringen beschikbaar komen is het belangrijk dat de Tessa App bijgewerkt is naar de laatste versie. De versie die je gebruikt is uit te lezen in de browser of het inlogscherm van de Tessa App (zie screenshot). De ...