MiFi als internet aansluiting voor Tessa. Hoe werkt dat?

MiFi is een compact apparaat waar je een SIM kaart in kan doen. Het apparaat is verkrijgbaar in de winkel of te bestellen via internet. Voor de SIM kaart kun je volstaan met een SIM ONLY data abonnement.

Tinybots heeft kennis en ervaring om u als zorgaanbieder op weg te helpen met advies en procedures om Tessa Plug & Play te maken. Voor meer informatie, neem contact op.

Twee redenen om met een MiFi te werken

1. Indien bij de gebruiker geen of niet bruikbare internet aansluiting is voor Tessa
  2. Wanneer de zorgaanbieder ervoor kiest om Tessa Plug & Play in te zetten ter ondersteuning van het zorgproces.

Bij gebruik van MiFi is het er voldoende 4G dekking is in de buurt van Tessa en dat de MiFi (net als Tessa) altijd onder spanning staat  om te voorkomen dat de oplaadbare batterij leeg loopt. Wij hebben goede ervaring met het volgende product:

[Foto: MiFi (voorbeeld)]

MiFi apparaat

Wij adviseren de TP-Link M7350. Een 4G MiFi Hotspot met display. Productinformatie: https://www.tp-link.com/nl/products/details/cat-5032_M7350.html. Bijvoorbeeld te bestellen bij www.coolblue.nl voor rond de 80,- Euro (snelle levering).

Er zijn meerdere type Mifi apparaten op de markt verkrijgbaar, maar het advies van Tinybots beperkt zich tot bovengenoemd model.

4G SIM Only abonnement

Hoeveel data moet ik afspreken voor de Tessa's? Het advies hangt af van welke abonnement structuur de zorgaanbieder gebruikt:

Als je een shared data pool hebt (aangeraden optie):

Gemiddelde data verbruik ligt tussen de 500 en 750 MB per maand

Als elke MiFi een eigen abonnement heeft:

Dan zou 1.5GB 97% van de gevallen voldoende zijn, 2GB voor de zekerheid.

Voedingsadapter voor de MiFi

Voor een betrouwbare verbinding dient de MiFi net als zorgrobot Tessa 24/7 op een oplader aangesloten te zijn!  TP-Link levert standaard geen 220V adapter mee bij de MiFi M7350. De volgende adapters (5.1V 2.5A met Micro-USB stekker) zijn daarvoor geschikt en betrouwbaar:

https://www.coolblue.nl/product/709024/raspberry-pi-micro-usb-2-5-a.html

https://www.kiwi-electronics.nl/rpi-psu-5-1v-2-5a--eu-uk?gclid=CjwKCAjw7LX0BRBiEiwA__gNw9_j049RQdIFlPrpWfBYy0P0kjqr7YBkTRedinfKggWHIhcbmsVdIBoC3FYQAvD_BwE

TIP bij het instellen

Stel de automatische un-lock functie van de MiFi via de tpMiFi app eenmalig in. Hiermee voorkom je dat bij het uit en aanzetten van de MiFi je opnieuw de SIM code moet invoeren. Dit doe je vanuit PIN Management in de tpMiFi app.

[foto: PIN management]