Hoe zet ik 2-factor authenticatie aan of uit?

Op verzoek van klant organisaties hebben we een extra beveiligingsoptie toegevoegd: Authenticatie in 2 stappen, ook wel 2-factor authenticatie (afgekort 2FA) genoemd. Daarmee beschermt u uw account met zowel uw wachtwoord als uw telefoon.

U kunt ervoor kiezen om deze extra beveiligingsoptie te gebruiken. Inloggen in de Tessa App wordt dan een beetje anders.
  1. Bij het inloggen in de Tessa App, geeft u zoals gewoonlijk uw wachtwoord op.
  2. Vervolgens wordt er een code naar uw telefoon verstuurd via de Authenticator app.

Dankzij authenticatie in twee stappen kunt u ongewenste personen buiten sluiten, zelfs als ze uw wachtwoord weten of proberen te raden. Deze optie geeft meer zekerheid dat alleen u kan inloggen in de Tessa App.

Hoe zet ik beveiligingsoptie 2FA aan?

Log in op uw account om de beveiligingsoptie 2FA aan te zetten. Zodra u 2FA aanzet, moet u eenmalig een 'authenticator app' installeren. We raden u aan om deze app op uw mobiel te installeren en de 'secret code' eenmalig toe te voegen in uw authenticator app (zie Hoe voeg ik de 'secret code' toe aan mijn authenticator app?).

[video: 2FA aanzetten in Tessa app, v2.1.2]

Hoe voeg ik de 'secret code' toe aan mijn authenticator app?

Wanneer u Microsoft authenticator op uw mobiel heeft staan, kunt u deze openen. U moet nu eenmalig uw account toevoegen op de volgende wijze:

• door de QR-code te scannen
  • door de secret code over te typen.

Het scannen van de QR-code wordt op onderstaand filmpje weergeven.

Hoe zet ik beveiligingsoptie 2FA uit?

U gaat opnieuw naar het gebruikersbeheer scherm toe en kunt met dezelfde stappen weer de 2FA optie uitzetten. Let wel op dat u bij het uitzetten van de 2FA naar uw wachtwoord en uw actieve 2FA code wordt gevraagd.

Na het uitzetten van de 2FA kunt u op de oude manier weer inloggen met alleen uw wachtwoord.

[video: 2FA uitzetten in Tessa app, v2.1.2]