Hoe groot mag een muziekbestand zijn?

Als tijdens het uploaden van muziek de onderstaande foutmelding verschijnt, dan is het bestand of geluidsopname vermoedelijk te groot.

Wij adviseren MP3 bestanden niet groter dan 20mb aan te houden. Voor grotere bestanden hebben wij een instructie geschreven, die vind u onderaan dit artikel.
[Picture, Foutmelding bij uploaden muziek v2.5.4]

INSTRUCTIE VOOR GROTE GELUIDSOPNAME (bestanden >20mb)

U kunt met de volgende online service uw oorspronkelijke bestand in kleinere bestanden opknippen:

1. Ga naar https://audiotrimmer.com waar u het bestand kunt uploaden.

2. Selecteer het beginstuk van 0 tot 1000 sla dat op als apart mp3-bestand.

3. Selecteer het tweede stuk van 1000 tot 2000 en sla dat op, ga zo verder tot het eind van het bestand.

4. Upload dan alle mp3-bestanden via de Tessa-app en zet ze op volgorde in 1 afspeellijst.